3 tips voor het goedkoopste energiecontract

Duurzaamheid speelt binnen veel huishoudens een zeer bepalende rol. Huishoudens zoeken voortdurend naar mogelijkheden om hun energieverbruik terug te dringen. Enerzijds dragen zij op deze wijze bij aan een beter milieu en klimaat. Anderzijds levert een lager energieverbruik een fijne besparing in de portemonnee op! Reden genoeg om ook binnen uw huishouden te kijken hoe u de energiekosten terug kunt dringen. Een nieuw energiecontract afsluiten is een van de mogelijkheden die u hierbij heeft. Wij vertellen u hier graag meer over.

Tip 1: maak gebruik van een vergelijkingstool

Allereerst is het raadzaam om een vergelijkingstool te gebruiken. Op internet vindt u meerdere van deze tools, waarin u heel eenvoudig kunt achterhalen welke energieleverancier de goedkoopste energie aan u levert. Vooraf vult u in waar u woont en wat uw huidige verbruik is. Dit verbruik vindt u op de jaarrekening van uw huidige energieleverancier. Heeft u de goedkoopste energieleverancier voor uw huishouden gevonden? In dat geval kunt u direct een nieuw contract afsluiten.

Tip 2: laat een slimme thermostaat plaatsen

Om het verbruik bij uw energieleverancier in de gaten te kunnen houden, is het verstandig om een slimme thermostaat te laten plaatsen. Dit type thermostaat kan verbonden worden met een app op uw mobiele telefoon of tablet. Via de app heeft u een real-time inzicht in uw verbruik in huis.

Tip 3: schaf zonnepanelen aan voor groene stroom

Een derde tip die we u kunnen geven voor een goedkoop energiecontract, is het gebruik van zonnepanelen op het dak van uw woning. Met zonnepanelen kunt u zelf groene stroom opwekken, wat betekent dat u minder (grijze) stroom hoeft af te nemen bij uw huidige energieleverancier. Op deze manier zullen uw energiekosten verlaagd worden, waardoor u jaarlijks een deel van uw investering in de zonnepanelen terugverdient. Zonnepanelen kunt u tegenwoordig bij ontzettend veel bedrijven aanschaffen en laten plaatsen.