Alles wat je moet weten over installatietechniek lees je hier

Als we het over installatietechniek hebben, praten we over het samenstellen van verschillende technische componenten tot een functioneel geheel. Ook valt hieronder het onderhoud van installaties.

De motor achter Nederland

Overal waar je kijkt, is er installatietechniek. We zien dit echter vaak over het hoofd. Hoe wij ons verplaatsen, hoe wij communiceren en hoe wij werken en ons ontspannen. Dit wordt allemaal gereguleerd door installatietechnieken, allemaal mogelijk gemaakt door de technische installaties.

De toekomst

De ontwikkeling van de integratie van bijvoorbeeld machinebouw en ICT zijn natuurlijk zeer interessant om te volgen. Ons leven wordt steeds slimmer, denk bijvoorbeeld aan de slimme thermostaat, architecturale hoogstandjes en de automatisering van bepaalde beroepen. Vaak zonder dat er mensen aan te pas komen. Deze automatisering zorgt ervoor dat de elektromonteurs flexibel, leergierig en nieuwsgierig moeten zijn. Waardoor ze op nieuwe idee├źn komen met betrekking tot installatietechnieken. Deze competenties hebben grote invloed op de arbeidsmarkt. Steeds meer jonge mensen kijken ernaar uit, om in dit vakgebied werkzaam te worden.

Thermal management

Onze computers worden steeds krachtiger, hiermee gaat vaak veel hitte gepaard. Doordat onze computers 24/7 informatie uitspugen kan dit vaak leiden tot brand als de thermal management niet in orde is.

Wat kan jij doen?

Niemand wordt blij van brand, daarom zijn er vele manieren van thermal management. 1 hiervan is een goede brandmeldinstallatie. Deze waarschuwt jou, als er brand is, of dreigt te zijn. Zodra de installatie rook signaleert, laat deze het jou weten. Dit is vaak op de ouderwetse manier, door enkel een geluidsalarm af laten gaan. Maar ook vaak op modernere manieren. Zo kan je telefoon worden gebeld als jij niet thuis bent als er brand uitbreekt. De brandmeldinstallatie is zelfs zo slim dat het zelf de brandweer kan bellen als er brand uitbreekt.

Andere vormen

Isolatie is ook perfect voorbeeld van thermal management. Door bijvoorbeeld luchtdichte deuren en dubbel glas aan te schaffen. Kan jij de temperatuur van je huis makkelijk reguleren omdat warmte wordt vastgehouden.