De diverse woonverzekeringen vergelijken

Het is tegenwoordig steeds makkelijker voor de consument om hun woonverzekering uit te kiezen, door de opkomst van het internet is het heel eenvoudig om de diverse verzekering naast elkaar te leggen en te vergelijken. Het grote voordeel hiervan is dat dit maar een paar minuten van je tijd hoeft te kosten, aangezien veel verzekeraars het papierwerk automatisch regelen. Zo zorgen zij er bijvoorbeeld voor dat uw huidige verzekering wordt opgezegd, waardoor u veel papierwerk bespaard wordt.

 

Het kiezen voor de goedkoopste woonverzekering

Door de opkomst van vergelijkingssites kunt u de verschillende woonverzekeringen aan de hand van diverse criteria naast elkaar leggen, maar het loont ook om de verschillende premies met elkaar te vergelijken. Zo kunt u de premie van uw woonverzekering gewoon online laten berekenen, hierdoor krijg een goed beeld van wat het je allemaal gaat kosten.

Vervolgens kunnen de diverse premies met elkaar vergeleken worden aan de hand van de eisen die jij stelt aan een verzekering. Als u eenmaal een goed beeld heeft van wat de diverse verzekeringen bieden bent u in staat om een goede afweging te maken voor de juiste verzekering.

 

Inboedelverzekering of opstalverzekering?

Ook is het belangrijk om te weten wat er onder je inboedelverzekeringĀ valt en wat er onder

jeĀ opstalverzekeringĀ valt (ook wel woonhuisverzekering genoemd)? Gebruik hiervoor deze eenvoudige regel: alles wat aard- en nagelvast zit (en dus niet verhuisbaar is) behoort tot je huis en behoort dus tot je opstalverzekering. Alles wat daarentegen wel te verhuizen is behoort tot de inboedel. Zo is (klik) laminaat dat los te halen is verzekerd via de inboedelverzekering terwijl een gelijmde houten vloer juist via de opstalverzekering verzekerd is. je keuken is hierbij tricky want je keuken is verzekerd via de opstalverzekering, maar de inrichting van je keuken is weer verzekerd via de inboedelverzekering.