De nieuwste innovaties op het gebied van zonne-energie

Twijfelt u nog steeds of u nu wel of geen zonnepanelen wilt laten plaatsen? Weet u niet goed of u nu in moet stappen of nog even moet wachten om juist te kunnen profiteren van de nieuwste ontwikkelingen die eraan zitten te komen op het gebied van zonne-energie? Dat is erg begrijpelijk. Op het gebied van zonne-energie worden er namelijk continu nieuwe dingen ontdekt en uitvindingen gepresenteerd. Als consument wilt u hier natuurlijk graag van kunnen profiteren. We praten u graag bij over de nieuwste innovaties op het gebied van zonne-energie, zodat u helemaal op de hoogte bent en weet wat er speelt.

Lawaai omzetten in energie

Wanneer u zelf dichtbij een snelweg woont, weet u hoeveel geluidsoverlast die langsrijdende auto’s wel niet veroorzaken. Om die reden hebben wetenschappers gepoogd om een last om te zetten in een lust en met behulp van de geluidsoverlast energie op te wekken. Hiervoor is het doel dat speciale zonneschermen de welbekende geluidsschermen op snelwegen gaan vervangen. Hierdoor dienen de schermen een dubbel doel: zowel omwonenden behoeden voor geluidsoverlast van de snelweg als wel zonne-energie opwekken. Een win-winsituatie als u het ons vraagt.

Een nieuw soort zonnepanelen

Misschien heeft u het zichzelf als consument ook weleens afgevraagd: waarom gebruiken we eigenlijk alleen het dak voor het plaatsen van zonnepanelen? Dezelfde gedachte spoorde wetenschappers aan om verdere mogelijkheden te ontwikkelen en deze lijken er nu te komen. De stijlvolle ZigZagSolar panelen kunnen namelijk aan de zijkant van een woning of pand bevestigd worden, waardoor er nog meer zonne-energie opgewekt kan worden.

Ook het fietspad moet eraan geloven

Het zal niet lang meer duren of we vinden overal in onze omgeving zonnepanelen. Er bestaat namelijk een plan om zonnepanelen te verwerken in fietspaden. In Nederland hebben we er namelijk meer dan genoeg van en op deze manier kan energie opgewekt worden voor de straatverlichting en verkeersborden.