Hoe kan ik eenvoudig energieleveranciers vergelijken

Hoe kan ik eenvoudig energieleveranciers vergelijken

Iedereen heeft het tegenwoordig over energie. Zowel besparen op de kosten als besparen op het verbruik zelf zijn actuele thema’s. We gaan steeds vaker over op vloerverwarming en installeren zelf zonnepanelen. Maar hoe vind ik dan toch de goedkoopste deal? Wat vult u in zo’n vergelijker in? In dit artikel gaan we verder in over deze kwesties.

Warmtepompen

Om maar direct met de deur in huis te vallen; we gaan allemaal over op een gasvrije manier van leven. Niet meer koken op gas maar via inductie. De CV-ketel wordt vervangen door een warmtepomp. Energieneutraal wordt dit ook wel genoemd. Dit heeft wel als neveneffect dat de elektriciteitsrekening t.o.v. de gasrekening een stuk hoger zal worden. Hiervoor kunt u zonnecellen installeren.

Vergelijken via energieleverancieractie.nl

Wanneer uw zelf weet wat uw exacte verbruik is; ga dan ook direct energieleveranciers vergelijken. Binnen enkele minuten heeft u een geschikte deal gevonden. Helaas is dit voor veel mensen niet zo gemakkelijk. Heeft u net zonnepanelen, dan weet u misschien niet hoeveel ze exact opwekken. In de praktijk werkt het zo;

Zonne-energie compenseren

De opgewekte energie van uw eigen panelen kunt u verrekenen met uw eigen verbruik. Stel uw gezin verbruikt ongeveer 3000 kWh per jaar aan stroom, en de panelen wekken 2600 kWh per jaar op, dan vult u bij energieverbruik 400 kWh in. Zo wordt het termijnbedrag namelijk aangepast aan het daadwerkelijke verbruik. Doet u dit niet? Dan betaalt u in eerste instantie te veel (dit krijgt u natuurlijk bij de jaarafrekening wel weer terug via bijvoorbeeld Nuon, Essent of Eneco).

Trends en ontwikkelingen

Naast gasvrij wonen is er bij energieleveranciers nog meer aan de hand. Op dit moment integreren veel aanbieders van energie namelijk slimme thermometers en slimme meters in de meterkast. Zo kan u op elk moment van de dag bekijken wat je actuele verbruik is. Zo weet u precies hoeveel energie u verbruikt in de ochtend en in de avond. Wellicht komt u er zo ook achter welke apparaten veel stroom verbruiken en welke u dus beter kunt vervangen om energie te besparen. Diverse energiemaatschappijen adviseren tegenwoordig ook over woningisolatie, toch wel een van de basisdingen die veel effect hebben op de energierekening. Heeft u vragen over deze informatie, naam dan contact op met een van de energie experts van energieleverancieractie.nl.