Hoe zuinig is het energielabel van uw woning?

De ene woning is zuiniger dan de andere woning. Veel mensen willen een zuinige woning kopen, simpelweg omdat de energiekosten van een zuinig huis veel lager zijn dan de energiekosten van een huis dat minder zuinig is. Wilt u uw woning verkopen? Dan is het goed om te achterhalen wat uw energielabel is. Is uw energielabel niet zo goed, dan kunt u diverse acties ondernemen om het label te verbeteren.

Het energielabel: een korte introductie

Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig een bepaalde woning is. Heeft een woning een groen energielabel, dan betekent dit simpelweg dat het huis in kwestie erg zuinig is. Heeft een woning een rood energielabel, dan is het huis niet zuinig. De energiekosten van de mensen die dit huis kopen, zullen vrij hoog zijn. Daarom zijn veel mensen op zoek naar een woning met groen energielabel.

Hoe zuinig is uw huis?

Vanaf 2015 is het verplicht om aan te geven hoe energiezuinig uw woning is. Gaat u uw huis verkopen? Dan moet u achterhalen welk energielabel er bij uw huis hoort. Bepaal uw energielabel op deze website. Door uw energielabel te bepalen, komt u er direct achter hoe zuinig uw woning eigenlijk is.

Uw energielabel verbeteren: 3 tips

Is het energielabel van uw woning niet zo goed? Dan zijn er diverse dingen die u kunt doen om uw energielabel te verbeteren. Met onderstaande drie tips komt u al een heel eind.

Tip 1: laat uw woning goed isoleren. Met een goede isolatie gaat er minder warmte uit uw huis verloren. Dit betekent dat u minder hoeft te stoken voor een aangename temperatuur. Omdat u minder hoeft te stoken, is uw huis energiezuiniger en krijgt u een beter energielabel.

Tip 2: investeer in zonnepanelen. Laat u zonnepanelen op uw dak leggen, dan kunt u duurzame energie gebruiken in huis. Ook dit zorgt voor een beter energielabel.

Tip 3: laat dubbel glas plaatsen. Heeft u nog enkel glas? Vervang dit dan voor dubbel glas en uw woning is direct energiezuiniger. Dit betekent dat u een beter energielabel krijgt.