Kosten

Wat kosten zonnepanelen nou eigenlijk? De kosten van het aanschaffen van zonnepanelen hangen af van een aantal factoren. Natuurlijk hangt de zonnepanelen prijs af van het aantal zonnepanelen dat u nodig denkt te hebben. En van de kosten van de installatie. De terugverdientijd hangt af van het rendement van uw panelen, afgezet tegen uw energieverbruik. Een professional van Opzonnepanelen.nl kan u alles vertellen over zonnepanelen prijzen.

Verschillende typen

Zonnepanelen prijzen hangen af van het type zonnepaneel dat u laat installeren. Zo zijn er drie types panelen, die onderling verschillen van zonnepanelen prijs.

Monokristallijne panelen

Bestaan uit zorgvuldig geplaatste siliciumkristallen. De panelen zijn zwart egaal van kleur en bieden momenteel het hoogst haalbare rendement. Door het precieze productieproces zijn ze het duurste van de drie opties. Wat kost een zonnepaneel van monokristallijn gemiddeld? Denk aan een prijs van €200,- tot 225,- euro per stuk, met 265 Wattpiek.

Polykristallijne panelen

Deze zonnepanelen bestaan ook uit siliciumkristallen, maar deze worden op een andere, goedkopere manier gerangschikt. Het rendement is daardoor iets lager dan van de monokristallijne panelen. Het belangrijkste verschil zit hem in het uiterlijk. Waar monokristallijne panelen mooi zwart zijn, hebben de polykristallijne panelen eerder een blauw, paarse, glanzende kleur. Wat kost een zonnepaneel van ploykristallijn ongeveer? Deze zonnepanelen prijzen liggen rond de €190,- met Wattpiek 255.

Dunne film panelen

Bevatten siliciumpoeder, waardoor de panelen buigzaam zijn. Ze zijn een stuk goedkoper, omdat siliciumpoeder goedkoper is dan de kristallen. Het rendement is ook een stuk lager. Wat kost een zonnepaneel van monokristallijn gemiddeld? De markt voor dit type paneel is continu in beweging, dus een schatting is moeilijk te geven.

Wat kosten zonnepanelen als u ze ook wilt laten installeren? Voor de installatie van tien panelen bent u tussen de €4000,- en €6000,- euro kwijt. Dat is inclusief omvormer, materialen en uurloon. Zoals eerder vermeld hangt de zonnepanelen prijs af van het type dat u uitkiest. Bij het antwoord op de vraag ‘wat kosten zonnepanelen?’ moet u rekening houden met het rendement en de daarbij horende terugverdientijd. Het kan zijn dat de eerste investering duurder is, maar de terugverdientijd korter, dan bij een goedkoper model zonnepanelen. Vraag daarom advies aan onze specialisten.