Lekdetectie is niet eenvoudig

We maken het bijna allemaal weleens een keer mee. Een lekkage in huis. Het is vaak een probleem dat niet zo maar even is opgelost. Een lekkage is te ontdekken, omdat er vochtige plekken op een muur of plafond ontstaan, maar ook doordat het water ergens plotseling uit sijpelt. Het is geen van beiden een prettige situatie, maar vooral bij de laatste moet u direct actie ondernemen. U zou kunnen kijken of de plaats van de lekkage te achterhalen is. Vaak is dat moeilijk. Er kan een leiding zijn gesprongen. De meeste leidingen zijn in de muur verwerkt, zodat moeilijk te bepalen is waar de lekkage vandaan komt.

Verhelpen lekkage

Wanneer u bijvoorbeeld denkt dat de lekkage uit de badkamer komt, kun u beginnen een tegeltje weg te hakken waar mogelijk de lekkage zit. Vaak is dat niet het geval. U kunt dan het volgende tegeltje weghakken, maar waarschijnlijk kunt u zo nog wel even doorgaan. U kunt veel beter een lekdetectie bedrijf in de arm nemen en deze langs laten komen. Dat is natuurlijk ook veel beter te doen wanneer de plaats van een lek helemaal moeilijk te achterhalen is. Wanneer u een vochtplek op het plafond of op de muur heeft, dan kan een lekdetectie bedrijf ook precies bepalen waar de lekkage vandaan komt. Is er een lek in de badkamer dan zal hij eerst de plaats bepalen waar de lekkage zit. Daarna zal hij hoogstwaarschijnlijk maar een tegeltje weg hoeven te kappen om bij het lek te komen. Hij zal dan de lekkage verhelpen en het gemaakte gat in de muur weer dicht maken. Ook zal hij een nieuw tegeltje plaatsen als u er nog een op voorraad had en er zal dan niets meer van de lekkage te zien zijn.

De verzekeringsmaatschappij zal blij zijn wanneer u een lekdetectiebedrijf in de arm neemt. Zij maken niet veel stuk, waardoor de gemaakte kosten waarschijnlijk veel minder zullen zijn dan wanneer u zelf aan de slag gaat.

Altijd terecht kunnen bij lekdetectie bedrijf

Een lekdetectie bedrijf heeft vaak een 24 uurs oproepdienst. Hierdoor kunt u er altijd terecht. Ook tijdens de zaterdag en zondag. Wanneer u zo’n bedrijf belt, zullen ze snel ter plaatse zijn. Ze gaan eerst het probleem opzoeken en zeggen wat er gedaan moet worden om het probleem te verhelpen en dan een prijs met u afspreken. U zou ook tijdens een flinke regenbui op een plat dak een lekkage kunnen hebben. Ook daarvoor kunt u de hulp inroepen van een gespecialiseerd bedrijf. Vaak zullen ze bij een dergelijk geval aanraden een nieuwe daklaag aan te brengen, omdat een lekkage op een plat dak vaak moeilijk te bepalen is. Het is wel van groot belang dat u altijd snel reageert. Ziet u een bruine plek op de muur en weet u niet waar het vandaan komt, aarzel dan niet en schakel direct een lekdetectie bedrijf in. De verzekeringsmaatschappij zal graag de onkosten betalen als u een gespecialiseerd bedrijf inhuurt.