Lichtstraat

De laatste jaren wordt er steeds meer gebouwd in Nederland. Steeds meer worden huizen moderner en wordt er onder andere gebruik gemaakt van een nieuwe inrichting. Onder deze nieuwe inrichting wil de consument tegenwoordig een bepaalde lichtinval in zijn of haar huis hebben. Mensen in de stad bijvoorbeeld hebben niet veel landschap bijvoorbeeld te zien en vaak is het imago dat ze opgesloten zijn in hun flat. Dat hoeft helemaal niet te zijn dus. Integendeel, in steden kunnen bijvoorbeeld gebouwen gebruik maken van het concept een lichtstraat. Naast een lichtstraat zijn er ook andere vormen om een bepaalde vorm van licht binnen te laten. In deze blog wordt er gekeken naar het concept van een lichtstraat. Er wordt uitgelegd wat het precies inhoudt en waar het precies voor dient.

Betekenis lichtstraat

Een lichtstraat kun je in principe het beste vergelijken met een vlakke lichtkoepel. Een vlakke lichtkoepel zijn glazen die in het dak zijn gezet, waar het licht dan invalt. Hierdoor kan je als je naar boven kijkt in het huis van iemand kijken naar de lucht. Dit is vooral met mooi weer erg prettig. Lichtstraten worden van oorsprong gemaakt uit verschillende onderdelen, terwijl lichtkoepels vaak uit één onderdeel maar bestaan. Een lichtstraat is dus bedoeld om zoveel natuurlijk daglicht door te laten. Een lichtstraat wordt dus op een plat dak geïnstalleerd in de vorm van een lange rechthoek meestal. Dit kan ook een ronde vorm zijn. Een lichtstraat bestaat dus uit een aantal stukken glas, dus niet uit een geheel glas.

Voordelen

Een lichtstraat heeft veel verschillende voordelen. Ten eerste is het sfeervol voor degene die in het huis woont. Vooral als het in de lente of zomer mooi weer is een lichtstraat een mooi idee om te genieten van het mooie weer. Door naar boven te kijken, geniet je van het mooie weer en kun je bijvoorbeeld nog steeds binnen blijven zitten. Ook is een lichtstraat volledig op maat te bestellen. Als men een plat dak heeft en men wil een lichtstraat installeren, kan men zelf bepalen hoe groot deze lichtstraat wordt. Daarnaast is een lichtstraat ook goed isolatiemateriaal. Het is dus een voordelige investering. Niet alleen op het gebied van plezier, maar ook economisch gezien. De waarde van je huis zal namelijk toenemen door deze investering en zal in de toekomst makkelijk te verkopen zijn.

Toekomst

In de toekomst zullen er meer lichtstraten gemaakt worden. De economie draait namelijk op volle toeren en elke sector merkt daar iets van. Ook de sector van de lichtstraten. Zoals ik al eerder vermeldde in de inleiding willen mensen steeds mooiere huizen en aan hun huizen een bepaalde sfeer brengen. Hierdoor zullen meer mensen geïnteresseerd raken in deze investering. Het is namelijk voordelig en ook het recreëren onder mensen wordt steeds belangrijker. Mensen genieten namelijk de laatste jaren steeds meer van het leven en willen ook thuis een optimale beleving creëren. De toekomst ziet er dus positief en zonnig uit.