Nadelen van zonnepanelen

Het wordt de laatste jaren steeds populairder om zonnepanelen aan te schaffen om uzelf op deze manier van energie te kunnen voorzien. Niet alleen is het erg goed voor het milieu, op de lange termijn bespaart u er ook nog eens een hoop kosten mee. Maar is het allemaal daadwerkelijk zo rooskleurig als het lijkt? Of kleven er ook nadelen aan het gebruik van zonnepanelen? Om ook eens de andere kant te belichten van dit populaire fenomeen zetten we een aantal nadelen van zonnepanelen op een rijtje. Dit zodat u goed ingelicht bent over zowel de voordelen als de keerzijde van het nemen van zonnepanelen en weet wat u kunt verwachten.

1. Zonnepanelen zijn erg duur

Hoewel de panelen ieder jaar weer een klein beetje in prijs dalen, is de aanschafwaarde van zonnepanelen nog steeds erg hoog. Gemiddeld wordt een terugverdientijd van rond de 7 tot 10 jaar geschat. Dit is nog steeds een erg lange tijd. Ook omdat niet duidelijk is wat de energieprijzen de komende jaren gaan doen.

2. Ze geven niet altijd genoeg stroom af

Voor sommige huishouden is de hoeveelheid stroom die zonnepanelen afgeven niet genoeg. Hierdoor kan het voorkomen dat u alsnog energie moet afnemen bij een energieleverancier. Dat is natuurlijk niet de reden waarom u zonnepanelen hebt genomen. Kies dus altijd voor kwalitatief goede zonnepanelen dat u weet dat ze optimaal werken.

3. Uw dak moet geschikt zijn voor zonnepanelen

Zonnepanelen hebben een ideale hoek waarin zij het meeste energie op kunnen wekken. Dit is wanneer ze in een 36 graden hoek richting het zuiden zijn geplaatst. Is dit niet mogelijk bij uw woning? Dan bestaat de kans dat de zonnepanelen niet hun volledige potentie gebruiken en u een hoop energie misloopt. Laat dus altijd eerst controleren of het voor u rendabel is om zonnepanelen te plaatsen.