Over ons

Steeds meer mensen raken ervan overtuigd dat Nederland ook een goed land is voor het zonnepanelen plaatsen. Vroeger dacht u misschien dat zonnepanelen aansluiten alleen rendabel is in landen als Spanje, Portugal en Italië. Maar Nederland heeft ook flink wat zonuren per jaar én zonnepanelen wekken ook energie op bij bewolkt weer. Daarom kan zonnepanelen installeren ook hier op de langere termijn rendabel zijn. Of dat voor u ook zo is, kunnen wij van Opzonnepanelen.nl gemakkelijk en snel voor u berekenen.

Zelf zonnepanelen installeren

Een zonnepanelen installatie is een klus die u best zelf kan doen, mits u handig bent en geen hoogtevrees heeft. U moet verstand hebben van montage, daken sluiten én elektriciteit aanleggen. Dus weet u zeker dat u in al deze punten goed genoeg geschoold bent, dan kan u het zonnepanelen plaatsen zelf doen. Zonnepanelen aansluiten door een vakman is natuurlijk duurder, maar u weet wel zeker dat de panelen goed verankerd zitten, uw dak nog waterdicht is, en de monitoring van het opgewekte rendement goed verloopt. En bij problemen heeft u garantie. Zeker ook gezien het feit dat u de BTW kan terugvragen op de prijs die gevraagd wordt voor de zonnepanelen installatie, is het een overweging om de klus alsnog uit te besteden aan een professional van Opzonnepanelen.nl.

Benodigdheden zonnepanelen plaatsen

Bij het zonnepanelen aansluiten, hebt u minimaal de volgende onderdelen nodig: Ten eerste natuurlijk een geschikt aantal zonnepanelen met de door u gewenste capaciteit. Een omvormer om de opgewekte zonne-energie om te zetten naar elektriciteit. Zonnepanelen installeren vergt goede bevestigingsmaterialen, gezien het gewicht van de panelen. U heeft een extra groep nodig in uw meterkast. En als u dat wilt, dan kan een monitoringssysteem erg handig zijn om verbruik en terugverdientijd uit te rekenen. Zo ziet u, een zonnepanelen installatie betekent flink wat benodigdheden. Laat u daarom uitgebreid adviseren door Opzonnepanelen.nl.