Subsidie

De overheid heeft jarenlang subsidie op zonnepanelen verstrekt. Dat is echter de laatste jaren niet meer het geval. U kunt dus geen landelijke zonnepanelen subsidie aanvragen. Op lokaal niveau kan het zijn dat gemeentes wel een subsidie op zonnepanelen verstrekken. Daarom kan het nooit kwaad om vooraf bij uw gemeente te informeren of er bij u wel regelingen zijn om de investering voordeliger te maken. Het kan zijn dat uw gemeente bijvoorbeeld voor zakelijke aanvragen wel subsidie verstrekt, maar voor particuliere aanvragen niet, en andersom.

Teruggave BTW

Ondanks dat de zonnepanelen subsidie is afgeschaft, bestaan er nog wel redenen om toch nu uw zonnepanelen te laten plaatsen. In 2016 mag u namelijk de BTW terugvorderen van de gehele zonnepanelen installatie en materiaalkosten. Dat reduceert de kosten met 21%, wat vele malen gunstiger uit kan pakken dan de subsidie op zonnepanelen die voorheen verstrekt werd. Dit geldt zowel voor particuliere als zakelijke gebruikers. Op het gebied van energie wordt iedere afnemer als ondernemer gezien. U hoeft zich daarvoor uiteraard niet in te schrijven als ondernemer.

Nationaal Energie bespaarfonds

Voor praktisch alle energiebesparende maatregelen die u kunt laten doen aan uw huis, zijn de subsidies afgeschaft, net als de subsidie op zonnepanelen. Alleen op zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels wordt nog een subsidie verstrekt. Om mensen toch te stimuleren het huis op duurzame wijze te verbeteren is het Nationaal Energie bespaarfonds opgericht. Daar kunt u een energiebespaarlening aanvragen, waarmee u ook de zonnepanelen kunt bekostigen. Voorwaarde aan deze lening is dat u ook andere energiebesparende aanpassingen aan uw huis laat doen.

Dus ondanks dat er geen zonnepanelen subsidie meer bestaat, kan het toch erg voordelig zijn om nu uw panelen aan te schaffen. Op onze website leest u alles over de kosten van panelen, de types panelen en installatiekosten en de terugverdientijd. Als u uw persoonlijke situatie met ons wilt bespreken, is onze klantenservice eenvoudig te bereiken.