Teruglevertarieven zonne-energie verschillen per energieleverancier

Zonnepanelen verdienen zich anno 2018 gemiddeld binnen zo’n 6 jaar terug. Dit is echter een grof gemiddelde, want er zijn veel meer factoren op de terugverdientijd van zonnepanelen. In de eerste plaats is het type dak een belangrijke factor. Hoe groot is de hellingshoek bijvoorbeeld en hoe groot is het oppervlak op het zuiden, noorden, oosten en het westen. De hoeveelheid zonne-uren is daarvan namelijk afhankelijk, maar ook de hoeveelheid zonnecellen. Er is daarbij nog een andere factor van grote invloed, maar deze wordt vaak niet meegenomen bij de beslissing bij de aanschaf van zonnepanelen: de hoogte van de teruglevevergoeding.

De hoogste teruglevergoeding

Voor zonnepanelenbezitters of mensen die deze graag willen aanschaffen is de terugleververgoeding belangrijk om de terugverdientijd te berekenen. De hoogste teruglevergoeding is op dit moment bijna € 0,10 per kWh. Dit is het kale tarief. Dat wil zeggen zonder belasting, ODE of BTW. In de energievergelijkers gaat het vaak snel om € 0,25 tot € 0,30. Daar zitten dus de genoemde belastingen bij in. Bij sommige energieleveranciers is de vergoeding hoger dan bij anderen. Het verschil met de hoogste en de laagste terugleververgoeding is bijna het dubbele zo zegt www.goedkoopste-energieleverancier.net. Uitgaande van een gemiddeld stroomverbruik van 3600 kWh per huishouden. Dat betekent dat in het gunstige geval er € 180 per jaar meer wordt verdiend aan de teruglevering. Bij een gemiddelde terugverdientijd van 6 jaar komt dit uit op een bedrag van € 1.080. Kosten zonnepanelen zo’n € 3.000 dan kunnen zonnepanelen liefst 2 jaar sneller of langzamer zijn terugverdiend! De keuze van een goede energieleverancier wanneer u zonnepanelen heeft is dus cruciaal.

BTW teruggaaf

Zonnepanelenbezitters kunnen momenteel nog hun BTW terugvragen via de Overheid. Ook bezitters van zonnepanelen die de laatste jaren zonnecellen hebben aangeschaft en het toen niet terug hebben kunnen vragen mogen ook gebruik maken van de regeling.