Tips om zonnepanelen te financieren via je hypotheek

Steeds meer mensen maken gebruik van zonnepanelen op het dak van hun woning. Met zonnepanelen wordt het mogelijk om zelf groene energie op te wekken, waardoor het verbruik van grijze stroom afneemt. Niet alleen draag je zo bij aan een beter milieu, ook houd je geld over in de portemonnee! Hoewel de kosten voor zonnepanelen in de afgelopen jaren sterk gedaald zijn, kan het nog steeds een flinke investering vergen. Reden genoeg om te kijken naar mogelijkheden om zonnepanelen op een andere manier te financieren. In dit artikel vertellen we je hier meer over.

Ruimte in hypotheek houden voor zonnepanelen

Mogelijk heb je ruimte over binnen je hypotheek, wat je kunt gebruiken voor een duurzame investering in zonnepanelen. Een groot voordeel hiervan, is het feit dat je gebruik kunt maken van de hypotheekrenteaftrek. Op deze manier wordt een investering in zonnepanelen nog goedkoper. Meer informatie over het afsluiten van een hypotheek vind je op internet. Verdiep je vooraf goed in de verschillende soorten hypotheken die worden aangeboden en de aflossingsconstructies, die hiermee gepaard gaan. Een hypotheekadviseur kan je voor het afsluiten van een hypotheek van persoonlijk advies voorzien.

WOZ-krediet afsluiten voor zonnepanelen

Wanneer je in het verleden al eens een hypotheek hebt afgesloten voor je huidige woning, kun je kijken naar de mogelijkheden van een WOZ-krediet. Bij een WOZ-krediet leen je geld via een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Voor een investering in zonnepanelen is een persoonlijke lening vaak de beste optie. Net als bij een hypotheek geldt ook voor een persoonlijke lening, dat de rente afgetrokken kan worden van de inkomstenbelasting. Houd er hierbij rekening mee, dat dit alleen is toegestaan wanneer de lening gebruikt wordt voor een verhoging van de waarde van je woning.