Tips van dakdekker om zelf zonnepanelen te installeren

Helaas krijgen we tegenwoordig nauwelijks nog rente op de spaarrekening. Veel mensen zoeken daarom naar een goed alternatief om geld in te investeren. Dood geld brengt immers niets op en wanneer het om een fors bedrag gaat, betaalt u er ook nog eens flink wat belasting over – vaak meer dan u terugverdient met investeringen. Het kan daarom een goede keuze zijn om zonnepanelen te installeren. Maar hoe doet u dat eigenlijk? Hieronder hebben we enkele tips op een rijtje gezet van een dakdekkersbedrijf in Haarlem.

Kijk niet naar prijs per zonnepaneel

Uiteraard let iedereen bij de aanschaf op de kosten. Dat is een goede zaak, want lagere kosten kunnen betekenen dat u de kosten sneller terugverdient. Dat is echter niet altijd het geval. De panelen kunnen immers een andere opbrengst hebben. Het ene paneel kan bijvoorbeeld 240 Wattpiek leveren, terwijl een ander paneel 280 Wattpiek levert. Uiteraard moet daar ook naar worden gekeken; staar u dus zeker niet blind op alleen de prijs. Een goede manier om de prijs te berekenen, is overigens door de prijs per Wattpiek te kijken. Op die manier kunt u de panelen eerlijk met elkaar vergelijken.

Juiste manier van zonnepanelen aansluiten

Er zijn verschillende manieren om de zonnepanelen aan te sluiten. Dat hangt uiteraard ook van de omvormer af. Zorg dat u zich op dit gebied goed laat voorlichten, zodat u de beste keuze kunt maken. Dit is vooral belangrijk wanneer de panelen niet allemaal evenveel opwekken. Soms wordt de opbrengst van alle panelen tezamen beperkt, doordat één van de panelen in de schaduw komt te liggen. Hierdoor is het van belang om erg goed op dat soort zaken te letten en er zo voor te zorgen dat de opbrengst van de zonnepanelen maximaal blijft en niet onnodig wordt beperkt.