Waarom kiezen voor een warmtepomp?

De warmtepomp belooft veel goeds, maar deze innovatie wordt nog niet veel gebruikt in de Nederlandse huishouden. Hieronder de redenen waarom u een warmtepomp zou moeten aanschaffen.

Twee soorten warmtepompen
Het gas zal waarschijnlijk niet binnen nu en tien jaar ineens verdwijnen. Voor deze toekomst zijn er twee soorten warmtepompen. U kan namelijk kiezen voor hybride-variant die dus deels nog op gas werkt, maar u kan ook kiezen voor de volledige elektrische warmtepomp. De hybride-variant is nog net iets aantrekkelijker omdat deze goedkoper is en makkelijk aangesloten kan worden op bestaande leidingen. Wilt u dus niet gelijk helemaal van gas af? Kies dan voor de hybride-variant.

Duurzame techniek
De opgewekte elektriciteit door de warmtepomp is CO2-neutraal en draagt daarmee bij aan het klimaat. Bij gebruik van duurzaam opgewekte elektriciteit zijn warmtepompen de enige mogelijkheid om CO2 neutraal te verwarmen.

Energietransitie
De politiek wilt dat in 2015 heel Nederland CO2-neutraal is. Dat betekent dat er geen aardgas meer verbrand mag worden. De warmtepomp is de oplossing voor hoe er vanaf 2050 alsnog huizen verwarmt gaan worden. Door te kiezen voor de warmtepomp, kiest u nu al voor een duurzame oplossing en bent u voorbereid op wat er komen gaat.

Het wordt steeds betaalbaarder
De warmtepomp is een grote investering. Maar er is goed nieuws! De overheid heeft namelijk een subsidiepot van ongeveer 90 miljoen euro. Deze pot wordt o.a. gebruikt voor mensen die graag het milieu willen verbeteren en een warmtepomp aanschaffen. U heeft de mogelijkheid om gebruik te maken van de subsidie warmtepomp. Het is slim om nu te investeren, vergeet niet dat u met een warmtepomp direct spaart. Belangrijk is dat een warmtepomp lang mee gaat en de energiekosten per maand sterk omlaaggaan. Het kost veel geld maar u maakt er uiteindelijk winst op. Daarbij leeft u duurzamer en helpt u het klimaat.