Weetjes over zonnepanelen

Er is een nieuwe infographic gemaakt over zonnepanelen. Deze infographic met 12 weetjes over zonnepanelen vertelt u onder andere meer over het begin van zonnepanelen, trends en zonne-energie consumptie. Maar wat zijn zonnepanelen nu eigenlijk en welke voordelen brengen ze met zich mee? Deze informatie en nog veel meer vindt u in onderstaande tekst en in de infographic.

Wat zijn zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen stroom opwekken door gebruik te maken van de zon en de straling daarvan.

De fotovoltaïsche platen kunnen zonne-energie omzetten in elektriciteit. Doordat voor deze opwekking van elektriciteit alleen de zon wordt gebruikt, is dit een vorm van duurzame energieproductie en dit zorgt voor een besparing op uw energierekening.

Voordelen

De laatste jaren is in Nederland het aantal zonnepanelen explosief gegroeid. Dit komt waarschijnlijk omdat mensen bewuster omgaan met geld en met het milieu. Mensen die trends analyseren verwachten dat deze groei blijft aanhouden.

Wanneer u kiest voor zonnepanelen levert u een positieve bijdrage aan het milieu. U wekt zelf duurzame energie op waardoor u niet meer afhankelijk van de energieleveranciers. Dit houdt ook in dat u niet meer afhankelijk bent van prijsfluctuaties en dus zelf de prijs voor uw energie bepaalt.

Ook zijn er verschillende financiële voordelen. Naast de eenmalige (hoge) aanschafkosten zullen de panelen niet duur zijn in onderhoud. Ook bespaart u jaarlijks al snel honderden euro’s op uw energierekening. De kans bestaat dat deze niet geheel naar nul zal dalen, aangezien u bijvoorbeeld in de winter meer verbruikt dan dat u opwekt.

In de winter voorzien de panelen dan misschien niet in uw volledige energiebehoefte, maar in de zomer wekken ze dikwijls juist weer meer op dan u verbruikt. U heeft dan de mogelijkheid om gebruik te maken van de salderingsregeling. Dit houdt in dat de teveel opgewekte stroom in mindering kan worden gebracht op de afgenomen stroom.