Zonnepanelen en technische vooruitgang

Waar denk je aan bij het aanschaffen van zonnepanelen?
Je bent op zoek naar zonnepanelen voor je bedrijf of je huis. Wat is er nu nieuw in zonnepaneelland en wat mag je verwachten van de nieuwe generatie zonnepanelen?
Zonnepanelen zorgen voor groene stroom en zijn duurzaam. Je kunt dus door te kiezen voor zonnepanelen bijdragen aan het verbeteren van het milieu. Je wilt daarbij zonnepanelen die lang meegaan, een goede omvormer hebben en dat de panelen op een juiste manier gemonteerd worden. Het is ook afhankelijk van je budget, wat voor jou de geschikte zonnepaneel zal zijn. De techniek gaat vandaag de dag met sprongen vooruit. dit is goed nieuws voor de zonnepanelen. Je kunt steeds meer rendement uit de vernieuwde zonnepanelen halen.

Wat biedt de technisch ontwikkeling de zonnepanelen?
Bij zonnepanelen horen ook omvormers. Zij zetten het zonlicht om in stoom. Je hebt de keuze uit verschillende modellen. In het begin maakten deze omvormers nog erg veel lawaai. op een rustige dag zijn deze omvormers nog steeds te horen, maar door de technische vooruitgang is dit al een stuk minder dan in vroegere tijden. Met de technieken die nieuw toegepast worden, halen we een hogere opbrengst in Wattpiek. De Zonnepanelen kunnen ook langer mee, omdat er gebruik gemaakt wordt van duurzame materialen. Een ontwikkeling die toegepast wordt bij zonnepanelen is de zogenaamde atomic force microscopy ook wel afgekort als AFM. In het nederlands, atoomkracht microscopie genoemd. Wat betekent deze ontwikkeling nu voor de zonnepanelen?

Wat is Atomic Force microscopy?
Door gebruik te maken van ATM kunnen er structuren gemaakt worden voor nieuwe zonnecellen. Een object wordt met een naald behandeld en zo wordt er een heel klein elektrochemisch printje gemaakt. De techniek is een beetje te vergelijken met de naald op een langspeelplaat, maar dan vele malen kleiner. Zonnecellen die met AFM gemaakt worden kunnen aan alle kanten, in zijn geheel, zonlicht op nemen. Dit is natuurlijk goed voor een verhoogd rendement in vergelijking met zonnecellen die niet met deze techniek gemaakt zijn. Kort gezegd zal AFM een enorm verschil maken bij de duurzaamheid en opbrengst van de nieuwe generatie zonnepanelen.Daar kun je dus alleen maar je voordeel mee doen!