Zonnepanelen: waarom je er vandaag nog aan moet beginnen

Het is geen geheim meer dat het 2 voor 12 is als het gaat om het klimaat. We verbruiken met z’n allen veel te veel en de vervuiling wordt eerder erger dan minder. Nu hebben wij het geluk dat wij als mensen daar iets aan kunnen doen! Naast de basics zoals afval scheiden en minder plastic gebruiken, kun je er ook voor kiezen om zonnepanelen op je dak te plaatsen. Lees hier de voordelen en ga er vandaag nog mee aan de slag!

Lagere energierekening

Als je het niet voor het milieu doet, doe het dan voor je portemonnee. De kosten voor elektriciteit zijn voor veel mensen een grote kostenpost elke maand. Met behulp van zonnepanelen kun je deze kosten makkelijk drukken. Een huishouden van 4 personen dat hun energie volledig verkrijgt via zonnepanelen bespaart al gauw ruim 1.000 euro aan energiekosten! Zeker de moeite waard dus. De kosten voor het plaatsen van de zonnepanelen heb je dan binnen ongeveer 10 jaar alweer terugverdiend. Daarnaast is het ook heerlijk om niet meer afhankelijk te zijn van de stijgende prijzen van je energieleverancier elk jaar!

Vriendjes maken met het milieu

Wie graag duurzaam wil leven, moet absoluut zonnepanelen nemen. Doordat ze schone energie produceren, verminder je meteen de CO2-uitstoot. De uitstoot van zonne-energie is ongeveer 10 tot 30 keer lager dan dat van kolen of gas. Zo help jij al een heel stuk mee aan het schoonhouden van onze planeet! Zullen je kleinkinderen je dankbaar voor zijn…

Weinig onderhoud

Je denkt vooraf misschien dat zonnepanelen veel werk in onderhoud hebben, maar dat is het echt niet. Ze hebben nauwelijks onderhoud nodig en zijn daarom ook goedkoop in gebruik. Als het regent zal het vuil al snel van de panelen vervagen, maar het is wel aan te raden het achtergebleven vuil 1 of 2 keer per jaar schoon te maken.